Nieuws 2019


16 – 12 – 2019

UITNODIGING NIEUWJAARSRECEPTIE 2020

 

 

 


19 – 11 – 2019

NIEUWE DATUM TREC CLINIC 

 

De TREC PTV clinic kon afgelopen 27 oktober ivm omstandigheden helaas niet doorgaan. Maar we hebben een nieuwe datum geprikt: zondag 15 december 2019. De clinic wordt gehouden onder begeleiding van Wendy Koekoek in de binnenbak bij Pensionstal de Onneresch in Onnen. In groepjes van 4 a 5 deelnemers krijg je 1,5 uur TREC PTV training van Wendy. Je wordt tijdens deze clinic goed voorbereid op obstakels die je tijdens een buitenrit kan tegenkomen. Wil je graag meedoen? Meld je dan aan bij Maritza Wortmann via activiteiten@deblauweruiters.nl.

 


19 – 11 – 2019

DRESSUURCLINIC MARIAN STAAL ZIT VOL

PSV de Blauwe Ruiters organiseert op zaterdag 23 november, 30 november en 7 december dressuurlessen onder begeleiding van Marian Staal. De clinic zit inmiddels vol en vindt plaats bij Pensionstal de Onneresch in Onnen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken van 10 tot 13 uur!

 


30 – 09 – 2019

 

GEEF JE NU OP VOOR DE TREC PTV CLINIC DOOR WENDY KOEKOEK

 

Op zondag 27 oktober a.s. organiseert PSV De Blauwe Ruiters weer een leuke clinic! Ditmaal een TREC PTV clinic door Wendy Koekoek bij de Quintushoeve in Glimmen. De clinic is leerzaam en leuk voor de afwisseling met je paard. Geschikt voor dressuur-, spring- en recreatieruiters. En wat je kan verwachten? Een parcours vol obstakels die je ook kan tegenkomen op een buitenrit. Alleen dan vertrouwd in een rijbak.

Leden en niet-leden kunnen zich aanmelden (eigen leden gaan voor) en publiek wordt van harte uitgenodigd om te kijken! Voor meer info zie de bijgevoegde uitnodiging. Opgeven kan t/m 20 oktober via de mail: activiteiten@deblauweruiters.nl ?

 

 


30 – 09 – 2019

 

ALGEMENE NAJAARSLEDENVERGADERING 2019

 

Op woensdag 9 oktober aanstaande vindt de ALV (algemene ledenvergadering) plaats bij het vertrouwde Gorechthuis (Hortuslaan 1) te Haren. Om 20 uur trappen we af met een interessante lezing over bitten door Ymke Groenendijk van De Bitfitter​.

“Een bitfitter is iemand met kennis van tandheelkunde, de anatomie en het bewegingsapparaat van het paard en natuurlijk van bitten. De inwerking van elk bit is anders en elk paard is anders. Het is de kunst om per combinatie van ruiter en paard het beste bit te vinden zodat het maximale uit de prestatie gehaald kan worden.” – Ymke Groenendijk.

Dat beloofd een interessante avond te worden! U bent van harte uitgenodigd! ☕️

 

Foto: Bitfitter Ymke Groenendijk

 


24 -08-2019

 

CLINIC DRESSUURMATIG TRAINEN MET BALKEN

 

Lekker de benen strekken tijdens de clinic Dressuurmatig Trainen met Balken door Frederika van der Velde op vrijdagavond 13 september bij Pensionstal de Onneresch in Onnen. Geef je gauw op door een mailtje te sturen naar activiteiten@deblauweruiters.nl. De clinic is bedoelt voor leden en niet-leden (eigen leden gaan voor)! Details staan op de uitnodiging hieronder:

 

 

 


 

09-07-2019

 

CROSSCLINIC VERPLAATST NAAR WOENSDAG 17 JULI

 

Vanwege de tropische temperaturen afgelopen 26 juni waren we genoodzaakt de crossclinic te verplaatsen naar woensdag 17 juli. Tussen 18 uur en 21 uur krijgen drie groepen, totaal negen combinaties, les van Gaby Witteman en Donna Meijering. De clinic zit zo goed als vol! Vind je het leuk om te komen kijken, dan ben je uiteraard welkom!

 


11-06-2019

 

GEEF JE NU OP VOOR DE CROSSCLINIC

 

Op woensdagavond 26 juni organiseren we een crossclinic door Eventing For All op het crossterrein in Vredenheim bij de Summer Stables. Voor verdere details zie de uitnodiging hieronder:

 

 


 

04 -06-2019

 

UITNODIGING PROEFGERICHTE CLINIC HERGEN VAN HALL

 

 


04-06-2019

 

VERSLAG CLINIC HOUDING EN ZIT MARIKE LIEMBURG

Op zondag 26 mei was het zover, de clinic ‘Houding en Zit’ door Marike Liemburg. In twee groepen werd er aandacht besteed aan deze zo belangrijke onderdelen van het paardrijden en iedereen bleek nog wel weer iets te leren te hebben. Daarom maar even twee van de jongste deelneemsters een snel diepte-interview gevraagd:

“Was het leuk en heb je wat geleerd?”
“Ja!”
“En wat dan?”
“Dat Bella met haar hoofd naar beneden moet lopen!” (Heel goed, en jij met het hoofd omhoog, tussen de oortjes door kijken -:)).
“En nummer twee dan?”
“Nou, Annika en ik worden steeds meer een team!”

Kijk, daar doen we het nou voor! Klik hier voor meer foto’s

 

 


04 -06-2019

 

VERSLAG LONGEERCLINIC LISETTE WIERENGA

Alweer bijna een maand geleden, zaterdag 11 mei,  kwam Lisette Wierenga een clinic geven voor PSV de Blauwe Ruiters: longeren met dubbele lijnen. Het eerste gedeelte van de clinic bestond uit een lesje theorie. Hier kwam duidelijk naar voren dat longeren met dubbele lijnen veel meer is dan je paard beweging geven. Zo kan je je paard er heel goed mee gymnastiseren.

Ook kregen de deelnemers een lesje zweep vasthouden. Om te oefenen gebruikten we natuurlijk geen echt paard! Wel deze blokkenstapel. Gelukkig maar, want het bleek nog knap lastig om het bekertje eraf te tikken.

Hierna mocht de opgedane theorie in praktijk gebracht worden. Alle deelnemers hebben met Lisette haar ervaren Fries Wobke geoefend met de dubbele lijnen. Best wel lastig met twee lijnen en ook nog een zweep die je moet vasthouden. Tot slot was er een paard aanwezig van één van de deelnemers die nog geen ervaring had met dubbele lijnen. Lisette liet zien hoe ze het onervaren paard liet wennen aan de lijnen: met rust en vertrouwen. Het was een hele gezellige en vooral leerzame middag! Klik hier voor foto’s.


18-04-2019

 

GEEF JE NU OP VOOR DE CURSUS LONGEREN MET DUBBELE LIJNEN

Lisette Wierenga heeft jarenlange ervaring op gebied van longeren. Ze heeft examens longeren met enkele- en dubbele lijnen afgelegd bij Lammert Haanstra. Hoe houd je de zweep vast, waar ligt het zwaartepunt van het paard en wat kun je bereiken met longeren met dubbele lijnen zijn een aantal aspecten die terug gaan komen tijdens de cursus.

Er is maar een beperkt aantal (8) plaatsen beschikbaar*. Tijdens het praktijkgedeelte waar Lisette met twee paarden een demonstratie geeft, is iedereen welkom om (gratis) te komen kijken. Dit start vanaf ongeveer 14.15 uur tot 16 uur in de buitenbak van de Quintushoeve. Het belooft weer een leerzame dag te worden!

Doe je ook mee? Geef je dan snel op via bestuur@deblauweruiters.nl 

 

 

*Eigen leden gaan voor

 


 

08 – 03 – 2019

LEZING PAVO TIJDENS ALV

 

Dinsdagavond 5 maart kwam Rob Krabbenborg, productmanager bij Pavo Paardenvoer ?, een lezing geven over de zin en onzin in de paardenvoeding. Het was een volle zaal! Er kwam vanalles aan bod: dikke paarden, drachtige merries, oude paarden, hoefbevangenheid… noem het maar op. En ook de onzin werd uitvoerig besproken. Zoals de rode liksteen die je beter kan vermijden vanwege het ijzergehalte. En wist je trouwens dat je het grasland het beste kan maaien voor 10 uur ’s ochtends? Dit vanwege de suikers die het grasplantje aanmaakt zodra de zon erop schijnt. Nou, weer heel wat wijzer geworden. Op de foto overhandigt onze secretaris Annemiek Bos een bedankje aan Krabbenborg. Hierna volgde de ALV. Al met al weer een geslaagde avond!

 


 

08 – 03 – 2019

GESLAAGDE MENTALE COACHING SESSIE

 

Deze enthousiaste deelnemers hebben vrijdagavond 1 maart 2019 meegedaan aan de Mentale Coaching Inspiratiesessie onder leiding van Romy Froma van Ruiterfitheid en door de Blauwe Ruiters georganiseerd. Het was een inspirerende avond!

 


 

05 – 02 – 2019

GEEF JE NU OP VOOR DE MENTALE COACHING INSPIRATIESESSIE

 

Op vrijdagavond 1 maart 2019 organiseert de Blauwe Ruiters een Mentale Coaching Inspiratiesessie bij de Quintushoeve in Glimmen. Deze 1,5 uur durende training wordt gegeven door Romy Froma, (inter)nationaal springamazone en Mental Coach bij Ruiterfitheid.

Mentale Coaching is helemaal van deze tijd! De inspiratiesessie is een kennismakingsworkshop op gebied van mentale training en coaching speciaal voor ruiters. Een leuke en leerzame training op gebied van persoonlijke ontwikkeling (zonder paard) waarbij iedere ruiter winst kan boeken tijdens zijn of haar rijden. Daarbij denkend aan doelen stellen, focus en vertrouwen. Tijdens deze inspiratiesessie geeft Romy je praktische en toepasbare oefeningen en tips. Het is geen fysieke maar een mentale training, sportkleding is niet nodig.

Doe je ook mee? Geef je dan snel op via bestuur@deblauweruiters.nl 

 


 

02-02-2019

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2019 

 

Het bestuur van PSV de Blauwe Ruiters nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdagavond 5 maart 2019 om 20.00 uur, Gorechthuis, Hortuslaan 1, 9751 BE te Haren.

Op deze avond gaat Pavo een lezing verzorgen van 20.00 tot 21.00 uur over “De zin en onzin in de paardenvoeding”.

Graag verwelkomen we u op deze ledenvergadering. Bent u niet lid en wilt u wel graag de lezing bijwonen? Dan kunt u zich aanmelden via bestuur@deblauweruiters.nl.

 


 

Nieuws 2020
Nieuws 2019
Nieuws 2018 
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015