NIEUWS


22 mei 2021

WOENSDAGAVOND 26 MEI IS DE ALV (algemene ledenvergadering)

Door corona zal deze helaas online plaatsvinden. Hier hebben alle leden als het goed is op 7 mei een mail over ontvangen.

Ben je lid en wil je deelnemen aan de ALV?
Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar bestuur@deblauweruiters.nl.


20 mei 2021

OP 5 JUNI GAAN WE WERKEN AAN DE LANGE TEUGEL

Doe je mee? Piet Bakker komt de clinic ‘werken aan de lange teugel’ geven voor jou en je paard of pony! Na opgave krijg je binnen 24 uur van ons een bevestigingsmail over je deelname, mocht je deze niet hebben ontvangen laat ons dit dan weten. Wie weet tot 5 juni!

 

 


4 april 2021

WEER EEN GESLAAGDE CLINIC

 

Afgelopen zaterdag kwam Hergen van Hall naar het mooie Onnen om bij Pensionstal de Onneresch een aantal leerzame dressuurlessen te verzorgen voor De Blauwe Ruiters. Met deze keer alleen maar eigen leden in verband met Corona was het wederom een geslaagde clinic! Bedankt allen 🐴

 


17 maart 2021

ZATERDAG 3 APRIL DRESSUURCLINIC HERGEN VAN HALL

 

Alleen voor leden van PSV De Blauwe Ruiters: zaterdag 3 april organiseren we een dressurclinic met Hergen van Hall bij Pensionstal de Onneresch. Ook nu nog geen publiek en door de RIVM-regels deze keer alleen voor leden van de vereniging. De coronaregels zullen als altijd nageleefd worden, dus: houd afstand, ontsmet waar nodig en kom het liefst alleen.

Aanmelden graag via activiteiten@deblauweruiters.nl

 

20 november 2020

ZONDAG 13 DECEMBER DRESSUURCLINIC HERGEN VAN HALL

 

Op zondagochtend 13 december komt Hergen van Hall voor PSV de Blauwe Ruiters een aantal dressuurlessen verzorgen bij de vertrouwde locatie van Pensionstal de Onneresch in Onnen. De nodige informatie staat op de uitnodiging hieronder. We houden de coronaregels in de gaten, maar zoals het nu lijkt mag er nog geen publiek aanwezig zijn. Mocht hier verandering in komen zullen we dit hier melden.

Opgeven kan per mail: activiteiten@deblauweruiters.nl


30 oktober 2020

DRESSUURMATIG TRAINEN MET BALKEN: GEEF JE NU OP!

Op zaterdagochtend 7 november organiseert PSV De Blauwe Ruiters de clinic ‘dressuurmatig trainen met balken’ onder begeleiding van Frederika van der Velde van ForestField Equestrian in de binnenmanege van Pensionstal de Onneresch in Onnen. Leden kunnen zich aanmelden via activiteiten@deblauweruiters.nl.

We zijn heel blij dat we een clinic mogen en kunnen organiseren in tijden van corona, maar zijn daarom wel genoodzaakt om ons te houden aan de geldende regels. Dit betekent helaas ook dat we geen toeschouwers mogen ontvangen om de clinic bij te wonen en dat de kantine van de Onneresch is gesloten. We begrijpen dat deelnemers meestal iemand meenemen om te helpen met het paard te vervoeren, etc., voor deze mensen geldt: houd 1,5 meter afstand van elkaar en blijf niet langer dan nodig is.

Ondanks de corona maatregelen maken we er natuurlijk weer een mooie en leerzame clinic van!

 

 


20 september 2020

NOG 1 PLEKJE VRIJ VOOR DE CROSSCLINIC OP DONDERDAG 24 SEPTEMBER

Op donderdagavond 24 september organiseert PSV de Blauwe Ruiters een crossclinic onder begeleiding van Eventing for All op het crossterrein bij de Summer Stables in Vredenheim. Er is voor deze clinic nog één plekje vrij! Wees er snel bij en geef je op via de mail: activiteiten@deblauweruiters.nl

Voor verdere info zie de uitnodiging hieronder:

 


26 augustus 2020

GEEF JE NU OP VOOR DE CLINIC HOUDING & ZIT DOOR MARIKE LIEMBURG

Van de ene houding & zit clinic door naar de andere… Op zondag 13 september komt Marike Liemburg een houding en zit clinic geven voor leden en niet-leden van de Blauwe Ruiters bij Pensionstal de Onneresch in Onnen. Een les duurt driekwartier en bestaat uit groepjes van twee. Verdere informatie vind je op de uitnodiging hieronder.

 

 


24 augustus 2020

CLINIC HOUDING & ZIT OP MARADO’S JOKER

 

Afgelopen zondag 23 augustus 2020 kwam Marloes Oldenhuizing van Marado’s Horsecare een clinic houding en zit geven voor de Blauwe Ruiters. Er deden in totaal elf deelnemers mee, waarvan tien eigen leden. De deelnemers mochten hun paarden deze keer thuis laten en hoefden alleen hun zadels mee te nemen. Marloes nam namelijk haar eigen paard Marado’s Joker mee. Joker is een bijzonder paard, hij is namelijk een soort robot, werkt mechanisch, en luistert alleen als de ruiter in de juiste houding zit. Dat maakte deze clinic dan ook ontzettend leerzaam, want je kreeg als ruiter letterlijk een spiegel voorgehouden. Iedereen vraagt zich tijdens het rijden vast weleens af waarom ons viervoeter niet doet wat we van hem vragen. Nu was de vraag: waarom doet Joker niet wat ik wil? En de houding en zit bleek in dit geval de bepalende factor te zijn. Marloes begeleide de deelnemers op een prettige manier en iedereen kwam enthousiast en vol nieuwe inzichten van Joker af.

 

 


15 juni 2020

OFFICIËLE OPENING BLAUWE RUITERS-PAD

Eén van de twee herinneringsbordjes achter de voormalige manege ‘De Lusthorst’ in Haren

Vandaag exact 75 jaar geleden werd de (toen) Landelijke Rijvereniging ”De Blauwe Ruiters” opgericht. Een jubileum dat we dit jaar niet konden vieren, maar hopelijk volgend jaar wel. Eén van de geplande acties was om een herinneringsbordje te plaatsen bij het pad dat achter de voormalige ‘manege’ De Lusthorst loopt. Het pad dat precies de lengte van het oefen- en wedstrijdterrein van weleer markeert. En corona of niet, regen of niet, maar vanmorgen vond de onthulling plaats van een van beide bordjes, aan elk einde van het pad eentje. Aanwezig waren het bestuur, behalve onze voorzitter Hans Wortmann die helaas verhinderd was, de beide ‘onthullers’ en Piet Panman, die zijn schoonvader begeleidde maar die ook de bedenker is van de tekst op het bordje: Blauwe Ruiters-pad. Onze erevoorzitter de heer H.J. (Hes) van der Wal en enig overgebleven erelid de heer H. (Henk) Bulstra verrichtten samen de onthulling.

Vicevoorzitter Annemiek Bos sprak over de geschiedenis in vogelvlucht, Hes van der Wal vulde aan met eigen herinneringen. Rode draden zijn niet moeilijk: liefde voor paarden, clubgevoel (het “Blauwe Ruitersgevoel”) ongelofelijk veel vrijwilligersinzet dat hier natuurlijk ook aan bijdroeg, successen, bijdragen aan de gemeenschap. En zeker ook de resultaten van de ponyclub “De Blauwe Ruitertjes”, een naam die bij de KNHS overigens niet weg te krijgen is. Tenslotte en niet in het minst de bijna 75-jarige zoektocht naar (weer) een eigen accommodatie. Vele pogingen zijn gedaan, eindeloze vergaderingen met de gemeente geweest en alle denkbare scenario’s onderzocht, zonder resultaat. De afgelopen jaren werden respectievelijk de wens van een eigen accommodatie ingeruild voor een ‘eigen home’ bij een bestaande manege en dat laatste voor ‘geen energie meer verspillen aan een hopeloze missie, maar de leden weer gaan binden’. En met succes. De vereniging groeit weer en trekt weer jongere, rijdende leden aan, die de georganiseerde activiteiten weten te waarderen en waar ze uiteraard aan deelnemen.

Bouwend op een traditie met wedstrijden, kampioenschappen, enthousiasme en activiteit, leggen we nu de nadruk op de laatste twee: we gaan verder met het organiseren van een breed aanbod van activiteiten, dat de paarden (welzijn en verzorging), de berijders (mentale training, houding & zit) en de samenwerking tussen beiden ( spring- en dressuurclinics, TREC, proef gerichte feedback, cross training, ten goede komt. En natuurlijk gaan we weer verder kijken naar een nieuwe mogelijkheid ons 75 jarig jubileum te vieren met paardensport en een reünie!

Het bordje in woorden: De Blauwe Ruiters gevangen in het logo dat staat voor 75 jaar geschiedenis, een pad met onze naam voor het heden en een website voor de toekomst!

Link naar foto’s: Opening Blauwe Ruiters-pad

 


 

30-4-2020

UITSTEL JUBILEUMACTIVITEITEN 75 JAAR BLAUWE RUITERS 

 

Elk van jullie die op een of andere manier het wel en wee van De Blauwe Ruiters volgt, heeft begrepen dat activiteiten voorbereid werden om het 75-jarig bestaan van onze vereniging te vieren. U begrijpt dat ook wij deze festiviteiten op 13 juni niet door kunnen laten gaan. De gezondheid van iedereen is nu veel belangrijker dan een jubileum. Bovendien is voorstelbaar dat er mensen zijn die direct te maken hebben met de gevolgen van het coronavirus en nu niet in de stemming zijn voor een jubileum.
In de bevrijdingsfeesten in 1945 werden ruiterescortes bijeengebracht, die voornamelijk bestonden uit ruiters uit de boerenstand. Op meer plaatsen, maar ook in Haren, kwam daaruit het initiatief voort om een rijvereniging op te richten, een zogenaamde Landelijke Rijvereniging. In Haren werd deze De Blauwe Ruiters’ genoemd, naar de hoofdkleur in het wapen van de voormalige gemeente. De bevrijding van Haren vond plaats op 13 april, de rijvereniging werd statutair opgericht op 15 juni 1945. Dat was op 13 april jl. exact 75 jaar geleden.
Wat waren (en zijn) we van plan?
Nu het weer bergopwaarts gaat met de vereniging, met veel activiteiten en een groeiend aantal rijdende leden, leek het aan het bestuur gepast dit op een duidelijke manier te vieren, en de vereniging weer ruim onder de aandacht te brengen. Hiertoe is een breed paardenevent georganiseerd in Tolbert, nu we zoals bekend geen locatie in Haren meer hebben. Tolbert biedt heel veel mogelijkheden om een mooi evenement aan te bieden en dat was de bedoeling: grote namen en een breed opgezet randprogramma. Daarnaast is een reünie voorbereid in Haren, voor alle leden, oud-leden en donateurs, met in elk geval voldoende ruimte om herinneringen op te halen en te delen. Dit alles hebben we moeten uitstellen tot een moment dat de Corona-crisis voorbij is.
Intussen wordt wel gewerkt aan de voorbereidingen om deze zomer een klein herinneringsmonument’ te plaatsen aan de oostzijde (rand spoorlijn) van het oude verenigingsterrein aan de Oosterweg. Hierover later meer!
Het bestuur volgt de corona-ontwikkelingen verder om tot een volgende datum te besluiten en houdt u uiteraard op de hoogte.
Het bestuur
Voor vragen of reacties: bestuur@deblauweruiters.nl of 06 53648755

2-3-2020

GEEF JE NU OP VOOR DE DRESSUURCLINIC VAN HERGEN VAN HALL

En wederom zijn we blij dat Hergen bereid is een dressuurclinic te geven voor de Blauwe Ruiters. Voor gegevens zie hieronder op de afbeelding. Let op: deze keer op zaterdagmorgen, 14 en 28 maart.
Wees er snel bij, want vol = vol!

Opgeven via: activiteiten@deblauweruiters.nl

 

 


4-2-2020

RUITERFIT MET ROMY FROMA. GEEF JE NU OP!

Geef je nu op voor de Ruiterfit Inspiratiesessie op vrijdagavond 28 februari 2020 in de binnenbak van Pensionstal de Onneresch en onder begeleiding van Romy Froma. De clinic is zonder paard. Het is een fysieke en mentale training voor de ruiter. Kledingvoorschriften zijn een sport- of paardrijbroek en sportschoenen. Er kunnen max. 10 deelnemers meedoen dus wees er snel bij!

Opgeven via: activiteiten@deblauweruiters.nl

 

 


4-2-2020

BLAUWE WEETJES

De vereniging bestaat dit jaar 75 jaar! Het hele jaar staat daarom in het teken van ons jubileum. Om in de stemming te komen delen we o.a. elke week een ‘wist je datje’ over de vereniging. Deze tegeltjes vind je onder het menu ‘Jubileum 2020’ en Facebook. Link naar de blauwe weetjes:

http://deblauweruiters.nl/deblauweruiters.nl/jubileum-2020/ 

 

 


Nieuws 2020
Nieuws 2019
Nieuws 2018 
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015