Nieuws 2017


18 – 12 – 2017

BLAUWE RUITERS NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2018

 


 

06 – 10 – 2017

VERSLAG NAJAARS-BLAUWEOCHTENDTOCHT

 

De eerste oktober was een ideale (zondag)morgen voor onze herfst-buitenrit, gestart als ‘rondje Quintushoeve’. Dat menners en ruiters geheel onverwacht gescheiden werden deerde uiteindelijk niemand, ook de polder tussen het Quintusbos en Sassenhein is een prachtige route die je rustig een paar keer kunt ronden! Iedereen heeft genoten van mooi weer, een dito omgeving en het samen bezig zijn met onze paarden! Voor foto’s klik hier.

Volgend voorjaar weer, lijkt ons!

 


 

06 – 10 – 2017

logobr

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING

Het bestuur van PSV de Blauwe Ruiters nodigt u van harte uit voor een Algemene Ledenvergadering:

Dinsdag 17 oktober om 20:00 uur
Gorechthuis, Hortuslaan 1, 9751 BE te Haren

 

AGENDA:

1. Welkom en opening

2. Presentatie door Marieke van Liemburg over ‘Centered riding’. Zie hiervoor: www.liemburgpaardenkracht.nl

3. Korte pauze

4. Notulen voorjaarsvergadering d.d. 28 maart 2017

5. Mededelingen

6. Accomodatie

7. Terugblik activiteitenprogramma 2017: evaluatie, aandachtspunten, voorstellen

8. Kort overzicht van de stand van zaken van de vereniging

9. Voorlopige resultaten belronde leden, o.a. rondzenden (beperkte) ledenlijst?

10. Rondvraag

11. Sluiting rond 22:00 uur

 

Graag verwelkomen we u op deze ledenvergadering. Voor vragen of opmerkingen is ons e-mailadres: bestuur@deblauweruiters.nl of bel naar tel. 06 53 64 87 55 (Annemiek Bos)

 

Namens het bestuur,

Hans Wortmann, voorzitter
Annemiek Bos, secretaris

 

*Edit:

ALV-lezing: Homeopathie bij dieren

Helaas heeft onze spreekster Marieke van Liemburg af moeten zeggen om komende dinsdag bij ons te komen spreken over centered riding. Gelukkig konden we op het laatste moment een vervangster vinden over een interessant onderwerp: Lonneke Schuller zal spreken over homeopathie bij dieren. Zij heeft een praktijk in homeopathie voor mensen, maar behandelt ook dieren. Voor meer informatie zie haar website:

http://www.homeopathie-ceasetherapie.nl/…/homeopathie-voor-…

 


 

07 – 06 – 2017

FOTO’S BLAUWE OCHTEND TOCHT 25 MEI

 

Afgelopen Hemelvaartsdag werden de paarden gezadeld en in het tuig gezet voor de Blauwe Ochtendtocht! We reden een mooie route van zo’n 3 uur met een korte koffiestop bij het Hunebed in Noordlaren. Het was prima vertoeven door het Drents/Gronings landschap met een lekker zonnetje op de bol! Uiteraard zegt een beeld meer dan duizend woorden, klik hier om naar het fotoalbum te gaan. Gaan we zeker nog eens doen!

 


 

05 – 05 – 2017

BLAUWE OCHTEND TOCHT

 

Aan alle leden en donateurs van De Blauwe Ruiters
en aan alle belangstellenden,

Op Hemelvaartsdag, 25 mei, organiseren De Blauwe Ruiters weer een buitenrit onder de naam Blauwe Ochtend Tocht.
Aanmelden kan via mail: bestuur@deblauweruiters.nl. Na aanmelding volgen de nodige aanvullende details.

2017-05-25 BOT uitnodiging-2


 

08 – 04 – 2017

DRESSUURCLINIC WILMER LANNING

 

Dressuurruiters opgelet! We gaan een super leuke dressuurclinic organiseren met lessen van niemand minder dan Wilmer Lanning! De eerste lessen starten al op dinsdag 18 april (excuus voor de late uitnodiging), hierop volgen 2 en 9 mei. De clinic is voor leden van de Blauwe Ruiters, maar ook niet-leden mogen zich aanmelden (eigen leden gaan voor). Wilmer geeft een uur lang les per groep met max. 3 combinaties. Doe je ook mee? Geef je dan snel op voor zaterdag 15 april via bestuur@deblauweruiters.nl, want vol= vol.

 

wilmerlanning1

 


 

31 – 03 – 2017

VERSLAG ALV 28 MAART

 

We hadden een geslaagde ALV afgelopen dinsdag in het Gorechthuis te Haren. Als afsluiter werd er een erg leuke lezing gegeven door Arend Gorter van het Groninger Landschap. Met als thema de inzet van Konikpaarden door het Groninger Landschap! Even in het kort: Konikpaarden zijn wilde paarden afkomstig uit Polen en worden door het Groninger Landschap ingezet als ‘grazer’ van vele natuurgebieden in Nederland. Ze zorgen ervoor dat natuurgebieden niet dichtgroeien en er ontstaat nieuwe vegetatie door latrines. Daarnaast is zo’n kudde wilde paarden natuurlijk prachtig om te zien! Het zijn vriendelijke sociale dieren, maar advies is om ze niet te voeren en aan te halen, dit om te voorkomen dat ze mensen achterna gaan voor aandacht/eten en niet iedereen die een natuurwandeling maakt is hiervan gediend natuurlijk. Een leuk feitje is dat Konik in het Pools ‘klein paardje’ betekent en we dus eigenlijk ‘klein paardje paard’ zeggen, oeps ? En we kunnen nog wel even doorgaan, leuke lezing, bedankt Arend!

 


 

22 – 03 – 2017

VERSLAG EQUITANA DUITSLAND

 

Afgelopen zondag reisden we met twee auto’s af van Essen Haren naar Equitana in Essen. Wat een groots opgezet paardenevenement was dat! Er was héél véél te doen en te zien voor ons paardenliefhebbers. Zoals de leuke clinics van Isabel Werth en Ingrid Klimke, demonstraties van western tot natural horsemanship en van zadelpassen tot een kijkje in het inwendige paard. En dan niet te vergeten de honderden stands met alléén maar paardenspullen, er kwam geen einde aan. We hebben een erg leuke en gezellige dag gehad in Duitsland! Klik hier voor de foto’s.

 


 

02 – 03 – 2017

BLAUWE RUITERS NAAR EQUITANA 

 

Van 18 tot 26 maart 2017 vindt Equitana plaats in het Duitse Essen. Dit grote paardensportevenement, met shows & stands, vindt om de 2 jaar plaats. Equitana is de grootste paardenbeurs van Europa waar je de nieuwste trends en producten vindt met naar verwachting meer dan 800 standhouders: elke paardenliefhebber kan er zijn hart ophalen!

Wij, de Blauwe Ruiters, reizen zondag 19 maart af naar dit grootse evenement in Duitsland en nodigen u van harte uit om met ons mee te gaan! We verzamelen ons zondagochtend om 07:30 uur bij Annemiek Bos in Haren (Essen 7) en vanuit hier vertrekken we met de auto of bus (afhankelijk van hoeveel mensen er mee gaan) naar Equitana. We verwachten ’s avonds rond 21 uur weer terug te zijn in Haren. De kosten voor Blauwe Ruiters leden zijn €50 pp en ook niet leden kunnen zich aansluiten voor €60 pp. Dit is met inbegrip van het entreebewijs (€22) en de reiskosten.

Gaat u ook gezellig mee? Opgeven voor dit leuke evenement kan via bestuur@deblauweruiters.nl, hier kunt u ook terecht voor vragen. Ivm het te regelen vervoer graag vòòr 12 maart opgeven.

equitanafin

 


 

01 – 03 – 2017

IN MEMORIAM

hagting

Gerard Hagting

22 december 1932 – 24 februari 2017

Nog pas op 30 december 2016 overleed Mw. A. (Aly) Hagting – Voorthuis, echtgenote van ons erelid de heer G. (Gerard) Hagting. Onlangs ontvingen wij het droevige bericht dat op 24 februari nu Gerard zelf na een kort ziekbed is overleden.

Veel van onze oudere leden zullen goede herinneringen aan Gerard bewaren. Hij raakte bij De Blauwe Ruiters betrokken doordat met name zijn dochter Arda lid was, waarna hij zich intensief met het wel en wee van de vereniging bezig hield.

Toen de toenmalige Landelijke Rijvereniging De Blauwe Ruiters en de Ponyclub De Blauwe Ruitertjes, de LR & PC De Blauwe Ruiters, een onderkomen zochten, was Gerard de man die in 1976 een commissie in het leven riep die onder zijn leiding hierover contact opnam met de gemeente. Nog datzelfde jaar kwam de toezegging dat als de boerderij van de heer (Jan) Mulder aan de Oosterweg vrij zou komen, deze beschikbaar zou zijn voor onze vereniging. Dit gebeurde op 14 mei 1977, naar verluidt begon men al dezelfde middag met de verbouwing. De bouwcommissie werd geleid door Gerard Hagting. Op 9 oktober van hetzelfde jaar werd er voor het eerst gereden in de geheel verbouwde en rijklaar gemaakte boerderij De Lusthorst. De Bouwcommissie was klaar met haar opdracht en ging naadloos over in de roemruchte Beheerscommissie. Het voorzitterschap hiervan ging al even naadloos over in de handen van Gerard, die deze functie maar liefst tot 1995 zou blijven vervullen. Vanaf 1981 en ook tot 1995 was hij tevens vicevoorzitter van de vereniging.

In 1995, toen De Blauwe Ruiters het 50-jarig bestaan vierden, besloot Gerard Hagting zijn functies neer te leggen en werd hem voor al zijn verdiensten het erelidmaatschap van De Blauwe Ruiters aangeboden.

Maar het Blauwe Ruiter-bloed kroop waar het niet gaan kon: Gerard bleef ook hierna actief bij het zoeken naar opnieuw een nieuwe locatie/rijhal. Dat dit niet gelukt is mag duidelijk zijn, helaas is deze zoektocht nog niet ten einde. Maar één ding is ook duidelijk: dit lag niet aan de inzet van de heer Hagting. De PSV De Blauwe Ruiters verliest in de heer Hagting een zeer betrokken en kundig (ere)lid en is hem bijzonder veel dank verschuldigd.

Wij wensen Arda en de verdere familie veel sterkte met dit dubbele verlies in zo korte tijd!

 

 


 

08 – 01 – 2017

BLAUWE RUITERS NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2017

 

Het bestuur van de PSV De Blauwe Ruiters nodigt u graag uit voor een
Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 15 januari 2017 om 15:30 uur.
Locatie: Rijksstraatweg 19 te Glimmen (Quintushoeve)

image004

Wij hopen velen van u te zien. Partners zijn welkom!
Diegenen die niet in de gelegenheid zijn te komen wensen wij alvast
hele fijne feestdagen en alle goeds voor een gezond en sportief paardenjaar!

image003

Het bestuur,

Hans Wortmann, Annemiek Bos, Rosanne van Loo, Mariska Wildeman en Maritza Tielbeek

 


 

Nieuws 2020
Nieuws 2019
Nieuws 2018 
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015