Nieuws 2018


27-12-2018

UITNODIGING NIEUWJAARSBIJEENKOMST 2019

 


 

03-12-2018

WEGENS ZIEKTE GAAT CLINIC 3 DECEMBER NIET DOOR

 

HELAAS GAAT DE DRESSUURCLINIC VAN HERGEN VANAVOND NIET DOOR WEGENS ZIEKTE. NIEUWE DATUM VOLGT NOG…

 


 

03-11-2018

INSCHRIJVING DRESSUURCLINIC VAN HERGEN VAN HALL GEOPEND

 

In 2015 gaf Hergen van Hall een dressuurclinic voor de BR. Dit was een groot succes! Daarom hebben we hem opnieuw uitgenodigd. En wel op 3, 10 en 17 december in de afgehuurde rijhal van Pensionstal de Onneresch in Onnen. Je geeft je op voor alledrie de avonden, op deze manier maak je goed kennis met Hergen zijn manier van lesgeven en boek je sneller vooruitgang met je paard. Voor de opgave geldt dat eigen leden voor gaan, maar er zijn vaak nog wel wat plekjes vrij voor niet-leden. Kosten zijn voor leden 15 euro en niet-leden betalen 50 euro voor drie lessen. Verdere informatie is te vinden op de afbeelding hieronder. Aarzel niet om je op te geven, mailto: bestuur@deblauweruiters.nl

 


 

03-10-2018

VERSLAG ALV NAJAAR 2018

 

Inge Nieuwenhuis wordt gehuldigd door voorzitter Hans Wortmann vanwege haar titel op de Groninger Kampioenschappen

Julius Peters (links) krijgt als dank voor zijn lezing bloemen van Hans en Maritza Wortmann

 

Vooraf aan de Algemene Ledenvergadering van afgelopen dinsdag 2 oktober, gaf Julius Peters van Equinoord Paard & Gebit een lezing over gebitsverzorging bij paarden. Peters is paardendierenarts en heeft zich in de jaren gespecialiseerd in het paardengebit. Leuk om te vermelden is dat hij in zijn jonge jaren lid was van onze vereniging en dat deed natuurlijk de nodige stof opwaaien. Zoals de lessen die hij kreeg van ons erelid Hes van der Wal, ook aanwezig deze avond.

Tijdens de lezing kwamen allerlei gebitsproblemen aan bod en de oorzaken hiervan. Gebitsproblemen variëren en dit heeft vaak te maken met ras, geslacht, leeftijd en gebruik, verteld Julius. Zo heeft het Friese paard bijvoorbeeld vaker last van een ‘skischans’ dan een ander ras. Hij gaf ons handige tips mee hoe je problemen kan herkennen. Bijvoorbeeld bij een kieswortelontsteking komt er uit één kant van de neus stinkende neusvloeiing. Als  veelvoorkomend probleem bij paarden noemde hij diastasen, een ruimte tussen kiezen waar voedsel tussen blijft zitten. En wist je trouwens waaraan de wolfskies zijn naam te danken heeft? De kies heeft de vorm van een wolf. Ja, en paarden hebben in tegenstelling tot ons mensen maar weinig last van gaatjes. Dit komt omdat paarden weinig suikers binnenkrijgen. We zijn weer heel wat wijzer geworden op gebied van het paardengebit. Julius Peters, bedankt voor deze interessante lezing!

Tijdens de vergadering is ons lid Inge Nieuwenhuis gehuldigd met bloemen omdat ze Gronings kampioen is geworden in de klasse B dressuur afgelopen zomer. Karlijn van Vugt kon niet aanwezig zijn op de ALV, maar ook zij heeft een bloemstuk ontvangen voor haar fantastische prestaties op de kampioenschappen!

Hopelijk zien we jullie allen weer aanstaande zondag tijdens de Blauweochtendtocht!

 


 

25 – 09 – 2018

UITNODIGING BLAUWEOCHTENDTOCHT

 

De herfst heeft zijn intrede gemaakt en dat betekent dat we weer een buitenrit gaan organiseren! En wel op zondag 7 oktober. De start is om 10:00 uur op de inmiddels vertrouwde plek, de parkeerplaats in de Appelbergen. Te paard of met koets, lid of geen lid. Iedereen kan mee! Opgeven kan via bestuur@deblauweruiters.nl of Annemiek Bos (tel: 06-53648755). Verdere informatie staat op de uitnodiging hieronder. Graag tot zondag 7 oktober!

 


 

08 – 09 – 2018

GESLAAGDE BLAUWE BBQ

 

Afgelopen zaterdag, 1 september, organiseerden we de ‘Blauwe barbecue’. Met uitzicht op de luchtballonnen van de Ballon Fiësta Meerstad, heerlijk weer en lekker eten konden we weer fijn met elkaar bijpraten. Foto’s vind je hier.

 


 

06 – 09 – 2018

KARLIJN VAN VUGT WINT ZILVER OP HIPPIADE

 

Blauwe Ruiters lid Karlijn van Vugt en de vijfjarige Chagall D&R ruin Ice de Jeu zijn 1 september op de hippiade in Ermelo in de klasse L1 dressuur uitgeroepen tot “reservekampioen van Nederland”!

Een geweldige prestatie Karlijn, namens het bestuur gefeliciteerd!!

Foto: KNHS regio Groningen

 


 

24 – 04 – 2018

MARIKE LIEMBURG GEEFT CLINIC HOUDING & ZIT

 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (13 maart 2018) hadden we Marike Liemburg uitgenodigd om een lezing te geven over Centered Riding. Dit beviel zo goed dat we ook een clinic bij haar hebben geboekt!

De clinic vindt plaats op zondag 3 juni bij de Quintushoeve in Glimmen. De focus ligt tijdens de uur lang durende les op de Houding & Zit van de ruiter. Voor elke tak van paardensport is dit natuurlijk erg belangrijk. Want als je niet lekker op je paard zit, zit je niet alleen jezelf maar ook je paard in de weg. Samen met je paard of pony werk je dus aan je eigen houding en zit onder professionele begeleiding van Marike Liemburg. Voor verdere informatie zie de onderstaande uitnodiging.

Aanmelden kan via mail: bestuur@deblauweruiters.nl.

 

 


 

21 – 04 – 2018

BLAUWEOCHTENDTOCHT 2018 VOORJAAR

 

De eerste zondag van de maand mei (6 mei) organiseert De Blauwe Ruiters, net zoals vorig jaar, een  Blauweochtendtocht. Een rit voor menners en ruiters en een ieder die het leuk vindt om mee te gaan op de kar of de fiets.

Aanmelden kan via mail: bestuur@deblauweruiters.nl.

 


 

19 – 04 – 2018

HOUD DEZE DATA VRIJ

 

Er komen leuke activiteiten aan:

– zondag 6 mei: Blauweochtendtocht. Rit van 2 á 3 uur voor zowel ruiters als menners
– zondag 3 juni: Clinic Houding & Zit door Marike Liemburg

Meer informatie volgt snel!

 


 

04 – 03 – 2018

WIJZIGING DATA SPRINGCLINIC

 

De data voor de springclinic zijn gewijzigd. De les van 23 maart vervalt. Hiervoor in de plaats komt vrijdag 13 april. De juiste data zijn dan: 30 maart, 6 april en 13 april. Opgeven kan nog tot 25 maart!

 


 

16 – 02 – 2018

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2018 

 

Het bestuur van PSV de Blauwe Ruiters nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 13 maart 2018 om 20.00 uur, Gorechthuis, Hortuslaan 1, 9751 BE te Haren.

Marike van Liemburg begint om 20 uur met een lezing over ‘Houding en zit’, waarbij zij o.a. gebruik maakt van de Centered Riding principes.

Graag verwelkomen we u op deze ledenvergadering. Voor vragen of opmerkingen is ons e-mailadres: bestuur@deblauweruiters.nl

 


 

12 – 02 -2018

OPGAVE SPRINGCLINIC GREETJE FOLKERTS VAN START

 

Springruiters opgelet!  Er komt in maart weer een mooie clinic aan! Greetje Folkerts komt deze keer voor ons een springclinic verzorgen. Je krijgt een uur lang les in een groepje met max. 3 combinaties. Doe je ook mee? Geef je dan snel op via ➡️ bestuur@deblauweruiters.nl

 


 

Nieuws 2020
Nieuws 2019
Nieuws 2018 
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015