Nieuws 2015


 

10 – 06 – 2015

GEZOCHT: VRIJWILLIGERS REGIO KAMPIOENSCHAPPEN

 

Op 11 en 12 juli vinden de Regio kampioenschappen plaats in het Stadspark van Groningen. Afgelopen zomer is dit een behoorlijk succesvol evenement geweest. Ook dit jaar wil de KNHS regio Groningen er weer twee fantastische dagen van maken! Om dit mogelijk te maken zijn er veel vrijwilligers nodig. De taken waarvoor mensen nodig zijn zijn onder andere:

– opbouwen van dressuurterrein (10 juli)

– opbouwen van springpiste (10 juli)

– parcoursbouwer tijdens kampioenschappen

– onderhouden van dressuur terrein tijdens kampioenschappen (mest opruimen etc.)

– parkeer regelaar (zonder certificaat ook welkom)

– schrijven bij de dressuur

Ben jij of ken jij iemand die ervaring heeft met één van bovenstaande taken en het leuk vindt om mee te helpen met de kampioenschappen? Mail dan naar secretaris@paardensportgroningen.nl. Als je voorkeur hebt voor een bepaald dagdeel, kun je dat erbij vermelden.

 


 

05 – 05 – 2015

VERSLAG BEVRIJDINGSDAG BLAUWE RUITERS

 

 

 

Vandaag stonden De Blauwe Ruiters in het dorp van Haren met een informatiestand en twee lieve pony’s van Haflingerstal van Steenbergen. Kinderen mochten hier een rondje mee over het parkeerterrein rijden, Paardengebitsverzorging Yvette Oosterbeek had een paardenschedel meegenomen en vertelde over haar vak, er was een leuke kwis en (bijna) alle kinderen kwamen te paard op de foto en kregen na afloop een lintje mee naar huis. Het was een groot succes! Veel opkomst en mooi weer zorgden voor een gezellige dag!

Ook kon er geraden worden hoeveel paardenbrokjes er in de glazen pot zaten. Er zaten een paar in de buurt van de 1425 brokjes. De beste schatting van 1526 brokjes was van Elmar Bruinius! Van harte gefeliciteerd! Met een verschil van 101 (1526) brokjes zat jij er het dichtst bij in de buurt. Je wint een mooie Blauwe Ruiters handdoek of t-shirt!

 

 

 


 

02 – 05 – 2015

BLAUWE RUITERS OP BEVRIJDINGSDAG HAREN

 

vrijheidlogo

Dinsdag 5 mei vieren we Bevrijdingsdag, de Blauwe Ruiters staan op deze heuglijke dag tussen 11.30 en 13.30 uur op het Hederaplein/Raadhuisplein in het dorp van de gemeente Haren om de vereniging te presenteren aan het publiek.

Er gaan twee lieve pony’s mee voor de kinderen om een rondje op te rijden of om een mooie vlecht te maken in z’n lange witte manen of staart!

Verder zijn er deze dag een aantal leden aanwezig die je vanalles kunnen vertellen over de paardensportvereniging of om gewoon gezellig over de sport te kletsen! Naast sportclubs die zich presenteren is er nog van alles te doen in het dorp, zoals een demonstratie van de Brandweer en het bezichtigen van praalwagens! Kom je ook langs?

 

P.s.: Raad jij hoeveel brokjes er in de glazen pot zitten? Kom langs, doe een gok en wie weet win jij een leuke prijs!

 


 

21 – 04 – 2015

CROSS-TRAINING VAN WIENEKE HADDERINGH

 

De dressuurclinic is nog in volle gang en de volgende clinic staat alweer klaar!
Op dinsdagavond 12 mei v.a. 19:00 uur komt ORUN gedliplomeerd instructrice Wieneke Hadderingh (www.wienekehadderingh.nl) een crosstraining geven in Eelde voor De Blauwe Ruiters. Nog nooit cross gereden met je paard of pony? Dit is een leuke kans om kennis te maken met deze tak van paardensport. Maar ook ervaren crossers komen natuurlijk tot hun recht bij Wieneke! Aanmelden kan door te mailen naar: bestuur@deblauweruiters.nl t/m 10 mei. Vermeld bij je aanmelding graag je naam, of je een paard of pony rijdt en welk niveau van rijden jullie hebben. Ook niet leden kunnen zich aanmelden voor de cross-training, maar eigen leden gaan voor. Graag zien we jullie allemaal dinsdagavond 12 mei!

crosstraining

 


 

23 – 03 – 2015

DRESSUURLES VAN HERGEN VAN HALL

 

Het is gelukt Hergen van Hall komt op 18 en 25 april in de afgehuurde rijhal van manege Laarwoud in Zuidlaren dresuurlessen geven. Als Blauwe Ruiters lid kun je hier GRATIS aan meedoen! Je doet mee aan beide data, op deze manier maak je goed kennis met Hergen’ manier van lesgeven en boek je sneller vooruitgang met je paard. Eigen leden gaan voor, maar niet leden kunnen zich ook opgeven. Kosten zijn dan 20 euro voor beide lessen. Verdere informatie is te vinden op de afbeelding hieronder. Opgeven? Mailto bestuur@deblauweruiters.nl

Dressuurlessen Hergen

 


 

27 – 02 – 2015

DRIE SPRINGLESSEN IN MAART & APRIL

 

Hierbij de officiële uitnodiging voor de springlessen van Jan Willem Manting (let op! met nieuwe data).
In totaal krijg je 3 lessen van elk een uur. De lessen zijn geschikt voor de ervaren springers onder ons, maar als  dressuur- of recreatieruiter (springen is goed voor de afwisseling) met weinig tot geen ervaring kun je uiteraard ook meedoen!

springclinic

 

Geef je snel op, want vol=vol! Stuur een mailtje naar: bestuur@deblauweruiters.nl

 


 

23 – 02 – 2015

SPRINGCLINIC JAN WILLEM MANTING

 

Het voorjaar is bijna begonnen en om allemaal weer een beetje uit de winterslaap te komen is de eerste clinic alweer een feit !

Jan Willem Manting zal voor de Blauwe Ruiters drie keer een spring clinic geven.

Deze clinic zal in de avonduren bij manege Laarwoud in Zuidlaren worden gegeven op de vrijdagen 20 maart,  3 april en 17 april 2015.

Noteer alvast deze dagen. Meer info volgt zsm.

Opgeven? Mailto: bestuur@deblauweruiters.nl

Graag met je naam, of je een paard of pony rijdt en jullie niveau.

 


 

20 – 02 – 2015

NIEUWE WEBSITE

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe website!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 


 

Nieuws 2020
Nieuws 2019
Nieuws 2018 
Nieuws 2017
Nieuws 2016
Nieuws 2015